Tre af Fyns bedst bevarede jættestuer ligger på det nordlige Hindsholm på Nordøstfyn. Både Hesthøj (Esterhøj) og Mårhøj (Moreshøj) er sikret offentlig adgang, men den prægtige Tornehøj på Brockdorffs jorder må man nøjes med at beundre fra landevejen, der fører til Fyns hoved.
Jættestuen har et gravkammer på størrelse med Hesthøj, men ligesom Mårhøj er det meste af gangpartiet, der er orienteret direkte mod øst, bevaret. Fire store dæksten hviler over gravkammeret, der er udgravet i slutningen af 1800-tallet og besøgt og optegnet af Nationalmuseet i 1869. I graven fandt man mange skeletter, potter, en benmejsel, en skafthuløkse, kiler og en bronzealdernål med vredet hoved.
Storstensgravene menes at være opført i en relativt kort periode. 300-500 år. Men de blev anvendt til begravelser stenalderen ud. Altså en periode på omkring tusinde år. I de senere oldtidsperioder blev stederne stadig betragtet som hellige, for i både bronzealderen og jernalderen placerede man urner og anlagde brandgrave i højsiderne. Så megalitgravhøjenes tid som gravområde har mange steder strukket sig over en periode på tre tusinde år.
Fortidsmindet er desværre ikke sikret offentligt adgang. Hvor ville det dog være fantastisk med en trampesti langs hegnet ud til jættestuen, så man på Hindsholm kunne nyde tre af øens mest imponerende storstensgrave: Mårhøj, Hesthøj og Tornehøj.
Tornehøj jættestue. Kerteminde kommune. Fredningsnummer: 33172. Læs mere om Tornehøj på Kulturarvstyrelsens Fund og fortidsminder: http://www.kulturarv.dk/fundogfortidsminder/Lokalitet/4814/